Teorie bezolovnatého pájení

Datum: 28.06.2017
  | 
Kategorie: Školení - pájení/opravy
Školení je zaměřeno na proces bezolovnatého pájení tak, aby výsledkem byl kvalitní zapájený spoj.

Školení je zaměřeno na proces bezolovnatého pájení tak, aby výsledkem byl kvalitní zapájený spoj. Obsahem školení je legislativní základ, rozdílnosti v pájení olovnatými a bezolovnatými slitinami, doporučený postup při vlastním pájení, pájení v dusíkové atmosféře včetně praktické ukázky, možnost praktického odzkoušení, doporučené výrobní materiály (bezolovnaté slitiny, tavidla).

Lektor a normy

  • Pracovník s dlouholetou praxí v elektronické výrobě.
  • Certifikace ISO 9001 společnosti, IPC-A-610.

Typ školení

  • Školení.

Cílová skupina

  • Vedoucí a mistry provozů a úseků.
  • Střední management.

Cíl školení

  • Teoretické znalosti z oblasti měkkého pájení.
  • Rozdíl mezi olovnatým a bezolovnatým pájením.
  • Jak dozorovat a kontrolovat proces ručního pájení.

Přínos

  • Budete znát metody kontroly zapájeného spoje.
  • Naučíme Vás jak řídit operátory ručního pájení a zvýšíte jejich efektivitu práce.
  • Budete umět rychle zaškolit nového operátora.
  • Budete znát dodržování péče o hrot a postupy pájení.
  • Vysvětlíme ztráty ve výrobě a naučíme je odstranit.

Délka trvání

  • 4 hodiny, 10:00 – 14:00.

Program

  • Vysvětlení pojmů, bezolovnatá a olovnatá pájecí slitina.
  • Přehled materiálů pro pájení, tavidla, gely, pájecí slitiny.
  • Konstrukce pájecích stanic, princip přenosu tepla.
  • Opatření, která zajistí kvalitní spoj.
  • Principy udržení výkonových norem u bezolovnatého pájení.

Organizace školení

  • Kapacita školení: maximálně 10 účastníků na jedno školení.
  • Školení je možné realizovat u zákazníka.

Občerstvení

  • Káva, čaj, minerálky a lehké občerstvení (je v ceně semináře).
 

 Nákup na www.abetec.cz


Další odborné články


e-Shopy, školení a e-Booky


soldering.cz

e Booky ZDARMA

fotografie

video

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace