Vyhodnocení krimpu řezu mikrofotografie

Datum: 21.06.2017
  | 
Kategorie: Měření kvality krimpu
Nejlepším posouzením kvality krimpu je jeho řez a následná kontrola (viz Obr. 1).

Řez se provede na laboratorní sestavě zařízení např. od společnosti SLE.

Pro posouzení kvality krimpu je třeba:

  • Rozříznout krimp
  • Obrousit plochu řezu
  • Vyleštit plochu řezu
  • Pořídit fotografii řezu

Na obrázku č. 2 je ukázán sled jednotlivých pracovišť.

Vyhodnocení kvality krimpu dle mikrofotografie

Vyhodnocení má děvět kroků, které jsou ukázány na obrázcích č. 3 - 11:
Obr. 3 - Krok 1 - Vyhodnocení mikrofotografie
Obr. 4 - Krok 2 - Kontrola výšky krimpu (CH) a šířky krimpu (CW)
Obr. 5 - Krok 3 - Sledování "štěrbiny"
Obr. 6 - Krok 4 - Sledování "nejhlubšího poklesu"
Obr. 7 - Krok 5 - Sledování "transformace"
Obr. 8 - Krok 6 - Kontrola "lemování" nebo "přetečení"
Obr. 9 - Krok 7 - Měření a výpočet procenta komprese
Obr. 10 - Krok 8 - Kontrola oblasti největších dutin
Obr. 11 - Krok 9 - Je stěna koncovky bez prasklin?

 

 Nákup na www.abetec.cz


Další odborné články


e-Shopy, školení a e-Booky


soldering.cz

e Booky ZDARMA

fotografie

video

► Vyhodnocení krimpu řezu mikrofotografie