Čištění

Čištění je proces, který má za úkol odstranit zbytky tavidla po pájení. Procesy čištění elektronických sestav vyvolaly v posledních několika letech vášnivé diskuse a prošly řadou změn. Zákazníci chtějí spolehlivé výrobky, a čistá sestava v mnoha myslích implikuje vysoce spolehlivou sestavu. Kontrola samotná se do značné míry spoléhá na vizuální dojmy, což je v přímém rozporu se zabezpečováním jakosti jak procesu čištění, tak procesu pájení. Jak kontrolor, tak zákazník jsou znepokojeni, jestliže plochy vystavované chemickým procesům jsou skryty před přímou vizuální kontrolou. Někdy se čištění provádí z kosmetických důvodů. Z kosmetických důvodů proto že dodavatelé chtějí, aby výrobky vypadaly čistě a dobře vyrobené.
Datum: 20.06.2017
|
Kategorie: Čištění

Bez čištění

Dlouhodobé zkoušky a chemické rozbory zpochybňují obecný předpoklad, že nečištěné desky jsou méně spolehlivé. Podrobné expertízy ukazují, že určité množství tavidla, zanechané na desce, není nijak škodlivé a vyloučení čisticích fází je ekologicky i ekonomicky výhodnější. Západní průmysl používá tavidla bez čištění z více než 80 %.
Datum: 20.06.2017
|
Kategorie: Čištění

Čištění

Zbytky po tavidle mohou mít polární a nepolární charakter. Polární charakter mají zbytky aktivátorů, případně zbytky solí po leptání, otisky prstů, apod. Nepolárním znečištěním se rozumí zbytky kalafuny, oleje a prach.

Naše webové stránky používají cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou naše stránky používány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit. Kliknutím na tlačítko „OK, souhlasím“ udělujete tento souhlas.


Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, aby webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.

Nezbytné cookies
Analytické cookies
Marketingové cookies